نتایج اولیه اجرای طرح استفاده از هروئین با مقدار (دوز) کنترل شده در کلینیکهای درمان اعتیاد در انگلستان، نشان میدهد این شیوه میزان استفاده از موادمخدر و ارتکاب به جرم را کاهش میدهد.
به گزارش بیبیسی، این طرح هم اکنون در برخی کلینیکهای دولتی بریتانیا بهطور آزمایشی در حال اجراست و طی آن 150 معتاد به هروئین که شیوههای ترک سنتی درباره آنها جواب نداده، تحت درمان قرار گرفتهاند.
یک سوم معتادان در این شیوه آزمایشی از متادون خوراکی استفاده میکنند، یک سوم دیگر متادون تزریق میکنند و یک سوم باقی مانده، تحت نظارت پزشکان و پرستاران به خودشان دیامورفین (هروئین خالص) تزریق میکنند. دیامورفینی که این افراد به خود تزریق میکنند از سوئیس وارد شده و از سوی کلینیک در اختیار معتادان قرار میگیرد.
با اینکه تا معلوم شدن نتیجه نهایی این طرح یک سال دیگر زمان لازم است پزشکان و سایر دست اندر کاران معتقدند تا به اینجا هم مصرف موادمخدر در میان معتادان تحت درمان، کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرده است.
به گفته آنها زندگی این افراد به این دلیل که از دلالان خیابانی، موادمخدر نمیخرند و به تبع آن درگیر جرائم نمیشوند، از ثبات نسبی برخوردار شده است. بر اساس این گزارش، روابط این افراد بهدلیل اینکه دیگر به زندان نمیافتند با خانواده، دوستان و آشنایانشان لذت بخشتر و مستحکمتر شده است.
تزریق موادمخدر مشابه هروئین به معتادان این ماده مخدر در قالب طرحهای درمانی در هلند و سوئیس موجب شده برخی از این افراد بهطور کلی دیگر مرتکب جرم نشوند.
بهنظر میرسد شیوههای ترک اعتیاد در دنیا دستخوش برخی تحولات شده، در ایران نیز رسانهها چندی پیش از باب شدن شیوه ترک با متادون خوراکی خبر دادند.
رسانههای ایرانی همچنین اعلام کردند دولت این کشور در نظر دارد به زودی علاوه بر توزیع شربت تریاک میان معتادان شناخته شده، دستگاههای خودپرداز سرنگ و کاندوم را هم بهطور آزمایشی راه اندازی کند.
برخی صاحبنظران معتقدند، این گونه روشهای جدید، بیش از شیوههای سنتی کارآیی دارد.